Трећи дан међународног Фестивала хармонике обиљежен је тријумфом ученика Основне музичке школе ,,Корнелије Станковић”. Они су освојили три прва мјеста – на такмичењу камерних састава, у првој и другој категорији, те на такмичењу за најбољи оркестар хармоника у првој категорији.

     Директор и професор у Основној музичкој школи ,,Корнелије Станковић” Славиша Перић каже да је ријеч о веома талентованим ученицима који су и до сада побјеђивали скоро на свим такмичењима.

            – Последњи пут су освојили прво мјесто на Републичком такмичењу у Бањалуци, истакао је Перић додајући да су последње четири године увијек освајали прва мјеста захваљујући чему су сваке године били позвани на пријем код министра образовања и културе.

У вечерњим часовима одржани су концерти. Тако су се угљевичкој публици представили Рус Александар Скљаров као и Украјинке Ирина Серотјук и Кристина Андрухин.  

 Трећег дана Фестивала проф. др Иван Димитријевић одржао је  предавање о теми ,,Хармоника и квалитет живота – како усмјерити младе”. Он је говорио и о музици као терапији.

            – Бројна истраживања у свету указују да је музика делотвоорна у скоро свим болестима које постоје код савременог човека, да подиже самопоштовање, зближава људе чак и оне који се не познају, истака је овај уважени професор са Медицинског факултета у Београду.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *