Osnovna muzička škola ,,Kornelije Stanković” našla se i ove godine na prijemu koji su za najbolje škole i pojedince priredili predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, ministar obrazovanja i kulture Goran Mutabdžija i ministar porodice, omladine i sporta Nada Tešanović.            Slaviša Perić, direktor Osnovne škole ,,Kornelije Stanković”, napominje da se ova škola, iako najmlađa u Srpskoj, svake godine neprekidno nađe na prijemu za najbolje učenike te da je se ovaj put našlo čak sedam mladih harmonikaša iz ove škole.

  – To je veliki uspjeh za najmlađu osnovnu muzičku školu u Republici Srpskoj, istakao je Perić.

            Tako su na prijemu, koji je organizovan na Trgu Krajine, među nagrađenima bili učenici Vesna Šarčević, Božana Lazić, Miloš Zelenović, Tomo Cvijetinović, Pero Simić, Živan Tomić i Ljubiša Golić. Oni su bili pobjednici na republičkim takmičenjima u Školskoj 2012/2013. godini.

            Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je ovom prilikom da je Vlada proteklih godina radila na tome da se promovišu rezultati talentovanih i onih koji su vrijedno radili.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *