Na takmičenju kamernih sastava (u subotu – trećeg dana Festivala) kamerni sastavi Osnovne muzičke škole ,,Kornelije Stanković” osvojili su najveći broj bodova u prvoj i drugoj kategoriji, dok je u trećoj kategoriji, u kojoj Ugljevičani nisu imali učesnike, najbolji je bio kamerni sasastav Gimnazije i Srednje muzičke škole iz Ilidže i Istočnog Sarajeva.       

  Takmičeći se u prvoj kategoriji, međunarodni žiri dodijelio je ugljevičkom kamernom satavu 95,6 bodova, dok su drugoplasirani učenici Osnovne muzičke škole ,,Branko Smiljanić” iz Gradiške osvojili  92,2 boda. U drugoj kategoriji, Kamerni ansambl domaćina Festivala osvojio je takođe najveći broj bodova.

Izvođače je ocjenjivao međunarodni žiri, čiji je predsjednik bio Ukrajinac Vladimir Murza. Članovi žirija bili su Vladimir Olenji (Njemačka), Mađar Zoltan Šokolaj, Dragana Mladenović (Srbija), Melita Čičić (BiH).

  U večernjim časovima koncert su održali učenici domaćini Muzičke svečasnosti ,,Dani harmonike”.

 Ljubiteljima harmonike koncertom su se predstavili učenici Muzičke škole ,,Stevan Mokranjac” iz Požarevca, Treće odeske Muzičke škole, te učenici Osnovne muzičke škole iz Graca kao i Ansambl klasične harmonike iz Sarajeva.

    Na kraju večeri koncert je održao Vladimir Olejnik.

  U nedjelju, četvrtog dana Festivala, program je podijeljen na takmičarski dio solista po kategorijama (prijepodne i popodne),  dok su večernji časovi predviđeni za dodjelu nagrada najboljima i za koncert Ukrajinca Vladimira Murze i Rusa Aleksandra Skljarova, čime će Festival harmonika biti svečano zatvoren u Ugljeviku i sutradan (u ponedjeljak) preseljen  u susjednu Bijeljinu.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *