Osnovna muzička škola ,,Kornelije Stanković” dobila je i prvog pobjednika takmičenja Muzičkog festivala ,,Dani harmonike”. Na takmičenju kamernih sastava,  Duo harmonika Muzičke škole ,,Kornelije Stanković” (Tomislav Cvijetinović i Ljubiša Golić), dobili su od žirija najviše bodova takmičeći se u ,,B” kategoriji.

Subota, drugi dan Festivala, protekao je u znaku takmičenja kamernih sastava i solista u četvrtoj, petoj i šestoj kategoriji.
      U kategoriji kamernih sastava u ,,A” kategoriji najbolji je bio duo harmonika iz Srbije (Sara Spasić i Mahailo Vojinović). Pobjednik ,,C” kategorije je Kamerni duo (Đorđe Marjanović i Lazar Nikolić), takođe iz Srbije .
      Najbolji izvođač u četvrtoj kategoriji solista je Muhadinović Milica iz Crne Gore, dok je Piler Danijel, koji je predstavljao Austriju, osvojio najviše bodova u petoj kategoriji. Mlada Ukrajinka Serotjuk Irina bila je najbolja u šestoj kategoriji solista.

Ljubiteljima harmonike koncert je održao Rus Aleksandar Poelujev, osnivač i direktor međunarodnog festivala harmonika ,,Akordion plus”, koji se od 2005. godine održava u ruskom gradu Rostovo.

   Program koji  on izvodi je su kompozicije Baha, Skarlatija, Paganinija, Griga, Mendelsona, Čajkovskog, Prokofjeva, Rahmaninova, Kursakova …

   Aktivno se bavi koncertnom djelatnošću. Nastupao je na Novom Zelandu, u Austiji, Americi, Holandiji, Slovačkoj, Mađarskoj, Francuskoj, Italiji, Finskoj, Švedskoj, Litvaniji, Ukrajini i skoro svim većim gradovima Rusije.

   Pobjednik je svih ruskih takmičenja u harmonici. Na ,,Kupu svijeta”,  2002. godine u Danskoj, pobijedio je dvije različite kategorije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *