Osnovna muzička škola ,,Kornelije Stanković” već treću takmičarsku sezonu zaredom niže osvojene prve nagrade na domaćim i inostranim takmičenjima što je i bio povod  da ih načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić ugosti i uruči novčane nagrade najboljima.Iako postoje samo četiri godine i važe za najmlađu muzičku školu u  Bosni i Hercegovini, ali i u regionu,  ni sa jednog takmičenja nisu se vratili bez osvojenih prvih nagrada.

Tri godine zaredom oni su pobjednici Republičkog takmičenja muzičkih škola, što je bio povod da ih svake godine ugosti ministar prosvjete i kulture Anton Kasipović.

             Sa osvojenim prvim nagradama vratili su se iz Beograda kao i iz Smedereva, gdje takmičenje ima najdužu tradiciju u Srbiji. Bili su pobjednici u međarskom gradu Pakš, gdje se svake godine održava najstariji festival harmonike u ovoj državi. Sa osvojenim prvim mjestima vratili su se i iz Beča, prestonice evropske kulture. Umijećem su zadivili publiku i stručni žiri i u Puli, na nastarijem festivalu na Balkanu kada je u pitanju harmonika.

            Na Muzičkom festivalu u Minhenu, poslednjem u ovoj takmičarskoj sezoni, pored toga što su osvojili dvije prve nagrade, Orkestar Osnovne muzičke škole ,,Kornelije Stanković” proglašen je za pobjednika cjelokupnog Festivala.

            Slaviša Perić, direktor Muzičke škole ,,Kornelije Stanković” kaže da su, gdje god su se pojavili,  u najboljem svjetlu predstavili svoju školu, opštine Ugljevik i Bijeljinu i Republiku Srpsku.

            –  Doći iz male sredine i pobijediti među više stotina takmičara koji dolaze iz evropskih metropola i kulturno razvijenih sredina mislim da je veliki uspjeh koji zaslužuje respekt, kaže Perić.      

Načelnik opštine Vasilije Perić podsjetio je da je Muzička Škola ,,Kornelije Stanković” prošlogodinjši dobitnik Zlatne medalje ,,Filip Višnjić”.

        Tako je opština Ugljevik, dodao je, nagradila ovu najmlađu muzičku ustanovu za unapređenje obrazovanja i kulture te veliki broj osvojenih medalja na takmičenjima - domaćim i međunarodnim.

        - Naša potreba i uloga je da ističemo, nagrađujemo i pomažemo one koji su najbolji, istakao je Perić na prijemu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *