Drugi dan muzičke svečanosti ,,Dani harmonike” obilježen je predavanjem, javnim časom harmonike te koncertima. Za male umjetnike javni čas održao je profesor na Muzičkoj akademiji u Odesi Vladimir Murza. U večernjim časovima ljubiteljima  klasike koncetom se predstavio Trio ,,Pulsacio”, iz Srbije.  Riječ je o troje mladih ljudi – Marija Stamenov, te Dragana i Ivan Mladenović,  koji  rade kao uvaženi profesori u Muzičkoj školi u ,,Stevan Mokranjac” u Požarevcu.

Miodrag Krstić diplomirao je na beogradskom Fakultetu muzičkih umjetnosti. Trenutno radi kao profesor harmonike u beogradskoj Muzičkoj školi ,,Vatroslav Lisinski”. Upisao je postdiplomske studije na Odsjeku za harmoniku u klasi profesora Vojina Vasovića.  Na raznim takmičenjima osvojio je veliki broj nagrada. Snimao je za potrebe Radio-televizije Srbije i Studija B. 
  Mađarski Ansambl harmonika ,,Akkordeonistov” je izrastao iz školskog ansambla Škole umjetnosti ,,Artist” u mađarskom gradu Pakš  da bi vremenom, zahvaljujući dobrim rezultatima na raznim takmičenjima i festivalima u zemlji i inostranstvu,  stasao u profesionalan ansambl. Prije pet godina predstavljali su svoju zemlju na Međunarodnom festivalu ,,Dječijeg druženja”, koji je održan u Kini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *