Učenici Osnovne muzičke škole ,,Kornelije Stanković” vratili su se sa Muzičkog festivala u Minhenu gdje su, među dvije i po hiljade učesnika iz 36 zemalja,  oni bili ukupni pobjednici ovog prestižnog muzičkog događaja.  Kamerni orkestar, u čijem su sastavu mladi harmonikaši Tomislav Cvijetinović, Milan Jovanović, Ljubiša Golić, Pero Simić i Živan Tomić  po drugi put zaredom je proglašen za laureat cjelokupnog takmičenja jer su dobili najveći broj bodova od stručnog žirija.

Slaviša Perić, direktor Muzičke škole, prezadovoljan je rezulatitima naročito činjenicom da su, iako najmlađa škola u regionu, po drugi put zaredom ponovili uspjeh.

    - Veliki je uspjeh kada jedna mlada škola iz Bosne i Hercegovine, koja je među najnerazvijenim državama, pobijedi tako jaku konkurenciju, kaže Perić dodajući da je još veći uspjeh to ponoviti dvije godine zaredom.

    Oni su se ove godine pojavili na skoro svim većim takmičenjima i vratili se sa osvojenim nagradama. Pobijedili su na Republičkom takmičenju pa su skoro bili na prijemu koji su za najbolje škole i pojedince priredili predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, ministar obrazovanja i kulture Goran Mutabdžija i ministar porodice, omladine i sporta Nada Tešanović.      

    Perić napominje da se ova škola, iako najmlađa u Srpskoj, svake godine nađe na prijemu za najbolje učenike te da se ovaj put našlo čak sedam mladih harmonikaša iz ove škole.

   - To je veliki uspjeh za najmlađu osnovnu muzičku školu u Republici Srpskoj, istakao je Perić.

    Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je ovom prilikom da je Vlada proteklih godina radila na tome da se promovišu rezultati talentovanih i onih koji su vrijedno radili.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *