Petnaesti Međunarodni festival “Dani harmonike” Bijeljina-Ugljevik svečano će biti otvoren u petak, 28. aprila u Ugljeviku.

Na svečanom otvaranju u Centru za kulturu “Filip Višnjić” u 20.00 časova nastupiće Jurij Šiškin, Artjom Nižnik, Radu Ratoi i Aleksej Murza, koji su prošlogodišnji laureati festivala, najavili su organizatori Festivala Muzička škola “Kornelije Stanković” i Udruženje umjetnika “Artist”.

Svečanom otvaranju prethodiće dvodnevni program u Bijeljini master klasova i takmičenje po kategorijama, kvalifikacije i izbor predstavnika BiH za Svjetski kup. Nakon otvaranja, predviđen je niz koncerata i takmičenja koji će biti održani u Bijeljini i Ugljeviku.

Na dan zatvaranja Festivala, u nedjelju, 30. aprila, u Sokolskom domu u Bijeljini sa početkom u 20.00 časova biće održan koncert Šiškina i Ratoia. Tokom dana u Ugljeviku biće održano takmičenje po kategorijama i koncert laureata takmičenja, uz dodjelu priznanja i nagrada.

https://www.bijeljina.org/novosti/82584/64/U-petak-svecano-otvaranje-medunarodnog-festivala-Dani-harmonike.html?fbclid=IwAR2uTQxxrn7kDeT8kHQ-bqTX1hkMut7QHN4X_7r-zPuy6r7IXo9xk0x1QjY

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *