U organizaciji Muzičke škole “Kornelije Stanković” u Bijeljini je danas počela LJetnja škola za mlade harmonikaše kao jedna od aktivnosti u susret Svjetskom kupu harmonike koji će biti održan u septembru u ovom gradu.

Direktor Muzičke škole Slaviša Perić rekao je novinarima da će u okviru LJetnje škole biti održani master klasovi do ponedjeljka 3. jula za više od 20 učenika muzičkih škola iz Italije, Slovenije, Srbije, Republike Srpske i BiH.

On kaže da će master klasove u prostorijama Centra za kulturu “Semberija” u Bijeljini voditi predsjednik Svjetske asocijacije akordeonista Mirko Patarini i da su oni značajni u pripremnom radu takmičara za Svjetski kup harmonike.

U toku LJetnje škole harmonike biće održana i predavanja velikih imena sa svjetske muzičke scene.

Perić je najavio i koncerte harmonikaških orkestara iz Slovenije i Italije, sutra u Ugljeviku i u ponedeljak, 3. jula, u šetačkoj zoni u Bijeljini. On je istakao da za organizaciju proslavljenog festivala “Dani harmonike” imaju podršku predsjednika Republike Srpske, opštine Ugljevik i grada Bijeljina i da namjeravaju i Svjetski kup harmonike da provedu najbolje i time predstave Srpsku na najljepši način.

Organizatori događaja su Muzička škola “Kornelije Stanković” i Udruženje umjetnika “Artist”, u saradnji sa Svjetskom asocijacijom akordeonista. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *