Povodom nedavno održanog 8.”Akkordeonfesta”, gradonačelnica Grada Grac upriličila je prijem za profesora Slavišu Perića i mladog virtuoza Đorđa Perića.

Gradonačelnica, gospođa Elke Kahr, izrazila je svoju zahvalnost profesoru Periću za organizaciju sada već tradicionalnog 8.”Akkordeon” festa, te afirmaciju i promociju akademske harmonike u Austriji.

Takođe, uputila je čestitke mladom virtuozu, trinaestogodišnjem Đorđu Periću iz Bijeljine na postignutim rezultatima i promociji pravih vrijednosti, te poželjela sreću u nastavku koncertnih aktivnosti.

Profesor Slaviša Perić rekao je : “Zahvaljujem se na kontinuiranoj podršci gradonačelnici grada Graz. Ovogodišnji festival okupio je učesnike iz: Austrije, Slovačke, Italije, Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine. Učinićemo sve da u narednom periodu festivalske aktivnosti budu još sadržajnije, sa tendencijom da “Akkordeonfest” postane jedan od najznačajnijih festivala u Evropi.Takođe prilikom sastanka razmatrane su mogućnosti kandidature i organizacije Svjetskog kupa harmonike u Grazu, gradu koji nosi epitet evropske prestonice kulture. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *