BIJELJINA – Profesor harmonike Slaviša Perić iz Bijeljine i njegov dvanaestogodišnji sin, virtouz na ovom instrumentu Đorđe Perić, učestvuju na internacinalnom festivalu harmonike u Kini koji se do nedjelje, 31. jula, održava u gradu Harbin.

U ime Svjetske konfederacije akordeonista ceremoniji otvaranja sinoć je prisustvovao Perić, počasni potpredsjednik ove međunarodne organizacije, koji je i član žirija u okviru takmičarskog dijela festivalskog programa.

Perić je rekao da je festival harmonike u Harbinu jedan od najznačajnijih ne samo u Kini, nego i svijetu, te ukazao na ekspanziju i popularnost harmonike u ovoj velikoj zemlji.

On je pozvao kineske umjetnike da učestvuju u najprestižnijoj svjetskoj smotri harmonike koja se od 2. do 10. septembra održava u Bijeljini, a Republika Srpske je prvi put domaćin Svjetskog kupa harmonike u organizaciji Svjetske konfederacije akordeonista.

U okviru festivala u Kini održavaju se koncerti, master klasovi i takmičenje, dok će u revijalnom dijelu programa nastupiti bijeljinski virtouz Đorđe Perić. 

https://infobijeljina.com/vijesti/slavisa-i-djordje-peric-na-festivalu-harmonike-u-kini?fbclid=IwAR09b-tVxV-LmlKs-p-Yba_ctFTtKdc-bhbRXgQxW7PFV1uEO0NvVgpjNmo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *