Osnovna škola ,,Dositej Obradović” u bijeljinskom selu Zagoni proslavila je značajan jubilej, 150 godina postojanja ove školske ustanove. Obilježavanju ovog praznika  značajnog  za cijelu Semberiju ali i podmajevički kraj, prisustvovali su mještani i mnogobrojni predstavnici javnog  života Bijeljine i susjednih opština.

Raznovrsan kulturno-umjetnički program dodatno su obogatili i učenici Muzičke škole ,,Kornelije Stanković”. Iako su veoma mlada škola oni imaju svoj orkestar koji ih zastupa, ali i osvaja nagrade na mnogobrojnim takmičenjima.
  Povodom jubileja otvorena je i izložba dokumenata koji svjedoče o bogatoj istoriji i razvoju ovog semberskog sela, znamenitim mještanima, običajima i tradiciji. Takođe je promovisana i Monografija o Zagonima, autora prof. Riste Matića.


 Udaljeni svega desetak kilometara od Bijeljine, Zagoni su veliko mjesto sa 250 domaćinstava i jedno od rijetkih sela u sembersko-podmajevičkom kraju čiji mještani imaju privilegiju da se skoro vijek okupljaju oko škole i crkve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *