U okviru prvih “Dana frankofonije” u Bijeljini, večeras je u Centru za kulturu “Semberija” organizovan koncert francuske muzike na kojem su nastupili, virtouz na harmonici Dušan Sekulić sa orkestrom i mladi Đorđe Perić, učenik Muzičke škole “Kornelije Stanković”, koji je do sada osvojio 150 nagrada na brojnim domaćim, evropskim i svjetskim festivalima. S punim pravom su ga u proteklim godinama nazivali “muzičko čudo od djeteta”.

Mladi Đorđe Perić je i prije četrnaest dana oduševio sve prisutne u Centru za kulturu, gdje je održao svoj solistički koncert. Kaže da od malih nogu svira i francusku muziku.

“ U prošloj godini sam puno putovao i nastupao na svjetskim takmičenjima. Osvojio sam i prestižno priznanje – dvostruki prvak svijeta u Kini, na takmičenju za Svjetski trofej u harmonici.  Sa mnom nastupa i Nemanja Kalajdžić i on osvaja nagrade. Takmičio sam se u Švajcarskoj, Češkoj i brojnim evropskim zemljama. Dnevno vježbam dva, tri, pa i četiri sata. Pohađam sedmi sam razred Osnovne škole “Knez Ivo od Semberije”. Redovno pohađam nastavu, a danas sam išao i na regionalno takmičenje iz demokratije, tako da ne zapostavljam ni školske obaveze”, kaže Đorđe Perić.

U okviru prvih “Dana frankofonije” u Bijeljini, koje podržava Gradska uprava Bijeljina, Ambasada Francuske u BiH i Francuski institute biće organizovana revija francuskog filma  i izložba arhitekture.

https://www.semberija.info/sr/news///32300..html?fbclid=IwAR1MQQIzGiClmOaGakZz1Adca1SF8v72egKe6FKWneBIER8w2dKwuLZPPps

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *