Nastupom učenika Osnovne muzičke škole ,,Kornelije Stanković“ otvorena je svečana dodjela nagrada i priznanja najuspješnijim ugljevičkim klubovima i pojedincima u 2012. godini. Za najuspješnijeg sportistu u opštini Ugljevik u prošloj godini proglašen je  Igor Stevanović, kapiten Košarkaškog kluba ,,Rudar” i drugi strelac Prve lige Republike Srpske sa prosjekom od 27,5 pogodaka po utakmici.

Stevanović važi za pravog majstora pod košem i predvodnika generacije talentovanih igrača koji su uglavnom domaćim igračkim snagama ostvarili dobre rezultate u prethodnim sezonama. Sa Klubom je u prošloj godini ostvario veliki uspjeh plasirajući se u polufinale ,,plej ofa” Prve lige Republike Srpske gdje su osvojili treće mjesto.

    Ženski odbojkaški klub ,,Rudar” proglašen je za najuspješniji ugljevički klub u 2012. godini. Ovaj ugljevički Klub trenutno zauzima treće mjesto u Prvoj ligi Republike Srpske. Takmiče se u tri selekcije – seniorskoj, kadetskoj i pionirskoj. U ovom klubu su ,,ponikle” Jelena Inić i Verica Simić, sada reprezentativke Bosne i Hercegovine.

 Komisija za izbor najuspješnijih sportskih ekipa i pojedinaca proglasila je za najuspješnijeg sportskog radnika Zdravka Vukašinović iz Košarkaškog kluba ,,Rudar” dok je za najuspješnijeg trenera proglašen Zoran Mićić, trener Tekvando kluba ,,Volf”, Ugljevik.

            Za najboljeg sportistu u mlađim kategorijama proglašen je Milorad Jovičić, član Tekvando kluba ,,Volf”, Ugljevik dok je najuspješnija takmičarka u mlađim kategorijama Vanja Rikić, član Košarkaškog kluba ,,Rudar”.

            Posebna priznanja za ostvarene uspješne rezultate u 2012. godini  uručena su Klubu malog fudbala ,,Ugljevik”. Kao juniorski prvaci Republike Srpske takmičili su se u Balkanskom futsal kupu, gdje su  osvojili  treće mjesto.

            Dragoslav Radovanović, članu najtrofejnijeg biciklističkog Kluba ,,Zmaj od Bosne”, Tuzla, dobitnik je posebnog priznanja. On je pojedinačni pobjednik Premijer lige i pobjednik Trke u Goraždu, Zenici, Sanskom Mostu i Tuzli, osvojivši tako četiri zlata.

            Dobitnici posebnog priznanja u oblasti sporta su i  Goran Lazić, osnivač i predsjednik Kluba malog fudbala ,,Ugljevik”,  Mladen Stevanović, pobjednik Prvog teniskog turnira ,,Ugljevik 2012″ i kondicioni trener  ugljevičkog Kluba malog fudbala. Stevanović je u prošloj godini istrčao dva velika maratona – beogradski i  moskovski.

  Posebno priznanje u oblasti sporta dodijeljeno je i Mladenu Stjepanoviću, kapitenu Fudbalskog kluba ,,Rudar”.

            Na osnovu pristiglih predloga, najuspješnije pojedince i klubove birala je Komisija na čijem je čelu Đoko Simić. Članovi su Slobodan Zarić, Božana Dragić, Božidar Vasić, Đoko Avramović, Zoran Jagodić, Relja Dragić, Dragan Golić, Cvjetko Stojanović, Goran Lazić i Milan Vićić.

            Nagrade i priznanja najuspješnijima dodijelili su predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić, zamjenik načelnika Cvjetana Dragonjić i načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Đojo Spasojević. U realizaciji svečanog programa dodjele učestvovali su učenici Osnovne muzičke škole ,,Kornelije Stanković”  i članovi Kulturno-umjetničkog društva ,,Rudar”.

Januar 2013.godine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *