Od 28. februara, do 1. marta, u Pragu je održan 142. Kongres Svjetske asocijacije akordionista (Confederation Internationale des Accordeonistes – CIA).

Organizacija je osnovana 1935. godine i ima tradiciju dugu preko 80 godina. U svom sastavu imaju članove iz više od 40 zemalja, a zvanični su partner sa UNESCO.

Magistar harmonike, Slaviša Perić iz Bijeljine, izabran je za delegata BiH u Svjetskoj asocijaciji akordionista.

Zahvaljujući članstvu u Asocijaciji, Festival „Dani harmonike, Ugljevik – Bijeljina – Beograd“, koji se tradicionalno održava dvanaestu godinu zaredom, od ove godine biće organizovan u saradnji sa CIA organizacijom. U zajedničkoj realizaciji sa CIA, u okviru takmičarskog dijela programa, održaće se kvalifikacije za Svjetski kup harmonike za učesnike iz BiH u juniorskim i seniorskim kategorijama. Svjetski kup harmonike biće održan u oktobru u Portugalu“, rekao je Perić za portal „Dešavanja u Bijeljini“.

Predsjednik Svjetske asocijacije, Mirko Patarini, potvrdio je svoje učešće na ovogodišnjem Festivalu „Dani harmonike, Ugljevik – Bijeljina – Beograd“ koji će se održati od 24. do 27. aprila.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: dešavanjaubijeljini.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *