Najpriznatiji svjetski koncertni izvođač akademske harmonike Jurij Šiškin iz Rusije izjavio je nakon današnjeg prijema kod Njegovog proesveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija da ovakvi susreti mijenjaju život ka boljem.


“Ovaj susret je za mene veliki znak da treba još više da se usavršavam i da uz pomoć muzike pomažem ljudima da budu srećniji”, rekao je Šiškin, koji je učestvovao na 12. Međunarodnom festivalu “Dani harmonike”.

Prijemu u eparhijskom sjedištu u Bijeljini prisustvovali su i načelnik Ugljevika Vasilije Perić i direktor Muzičke škole “Kornelije Stanković” Slaviša Perić, koji je organizator Međunarodnog festivala “Dani harmonike”.

Episkop Fotije je nakon prijem izrazio zadovoljstvo što je ugostio velikog umjetnika, posebno jer dolazi iz Rusije koja je, kako je istakao, bratska po vjeri Srbiji i Republici Srpskoj.

“Razgovarali smo o ruskom manastiru Svetog Aleksandra Nevskog u Ugljeviku koji su podigli ruski vojnici dok su boravili u mirovnoj misiji, svetinji koja je mjesto srpsko-ruskog prijateljstva, i uopšte o našem zajedništvu”, rekao je vladika novinarima.

Vladika je Šiškinu poklonio ikonu Presvete Bogorodice.

Festival harmonike završen je sinoć u Bijeljini koncertom na kojem je nastupio Šiškin i učenici Osnovne muzičke škole “Kornelije Stanković” iz Ugljevika, dobitnici brojnih svjetskih priznanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *