U Bijeljinskom centru za kulturu “Semberija” održan je 11.Tradicionalni Božićni koncert učenika Muzičke škole “Kornelije Stanković”.Na koncert su nastupili učenici odsjeka harmonike, laureati međunarodnih takmičenja, solisti, kamerni ansambli i školski orkestar.

Želim da naglasim da su u proteklom periodu, u trajanju od 14 godina, koliko naša škola postoji, naši učenici dostojno su predstavljali naš grad, našu zemlju osvojivši preko 400 nagrada na međunarodnim takmičenjima i festivalima u više od 35 država. Oni su jedni od kulturnih ambasadora naše zemlje. Trudićemo se da i dalje pružimo najviši nivo muzičke edukacije i svakako te nagrade su podstreh za to, da postižemo još bolje rezultate na međunarodnoj sceni“, zaključuje Perić.

Perić je istakao da je OMŠ”Kornelije Stanković” zajedno sa Udruženjem umjetnika „Artist“, zahvaljujući Danima harmonike koje su organizovali proteklih godina, dobili privilegiju da budu domaćini Svjeskog kupa harmonike sljedeće godine u Republici Srpskoj.
Ova odluka je donesena na 147.kongresu, koji je održan u oktobru 2021. u Minhenu.


Učenik Osnovne muzičke škole „Kornelije Stanković“ , Đorđe Perić, koji ima 11 godina, a osvojio je 135 nagrada na takmičenjima iz više od 35 država, rekao je da na svakom koncertu odsvira kompoziciju koja se njemu sviđa.
-Kada vidim ljude koji su došli na koncert da slušaju mene i moje prijatelje iz Muzičke škole, moje srce se ispuni nekim posebnim osjećajem.  Tada se uživim u muziku i želim da i publici dočaram taj osjećaj“, završava Đorđe Perić.

Nikolaj Pavlović, učenik Osnovne  muzičke škole, koji ima devet godina i svira harmoniku tek pola godine, rekao da mu se jako sviđa u Muzičkoj školi i da  za svaki koncert odsvira neku kompoziciju ili kolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *